Reynaert wijn- & biergilde V.Z.W.

logo

Het recept van de Lokerse Paardeworsten van de Reynaert Gilde

BENODIGDHEDEN:

1 kg paardenworsten,

½ kg ajuin, eventueel een teentje look,

1 doos gepelde tomaten, (400 gr)

1 zakje goulasch kruiden

1 klein doosje tomaten puree,

1 koffielepel zachte mosterd,

1 blaadje laurier, een takje tijm

1 vleesbouillontablet,

BEREIDING:

Het beste is de paardenworsten de dag voordien klaar te maken.

Ajuin en look goudgeel aanfruiten.

De gepelde tomaten,  tomatenpuree, laurier, tijm, goulaschkruiden bouillontablet, en een weinig water toevoegen.

Laat dit ongeveer 15 tot 20 minuten zachtjes stoven zonder deksel.

Voeg nu de paardenworsten toe, laat alles ongeveer 1 uur zachtjes stoven met deksel.

Voeg nu de mosterd toe en laat nog 15 min. Sudderen.

Op een koele plaats laten afkoelen deksel niet volledig dicht.

De dag nadien.

De paardenworsten op een zacht vuurtje opwarmen.

Eventueel het overtollig vet afscheppen en volledig gaar stoven.

Men kan de saus eventueel binden met maļzena, maar neem dan eerst de worsten uit de saus.

Opdienen met frietjes, brood , of puree.

SMAKELIJK.

Dit recept kun je downloaden in het menu: "Download brouwer".


Terug naar de hoofdpagina