Bier brouwcursus 2024

In september starten we terug met een bier brouwcursus. Hier probeer ik totale nieuwkomers en beginnende brouwers inzicht te geven van hoe een lekker biertje gebrouwen wordt.
Op vrijdag 6 september 19u30 gaan we na de kennismaking ontdekken wat de bestanddelen van een wort zijn, wat een mouter doet en hoe we tijdens het maischen de suiker in onze wort krijgen. We bespreken hoe we filteren en welke problemen zich hier kunnen voordoen.
Tenslotte bespreken we het koken.

Op vrijdag 13 september 19u30 bekijken we de rol van de hop eens, de belangrijke vergisting en soorten gisten, en de lagering. We eindigen tenslotte met de botteling.

Op zaterdag 28 september om 9u30 wordt het ernst: we zullen voor de eerste keer brouwen. We doen dit met de bouwinstallatie van de gilde (die u als lid gratis mag ontlenen). ’s Middags is een broodmaaltijd voorzien. Het einde is voorzien rond 16u30-17u.

Op vrijdag 11 oktober is er een terugkomdag voorzien. Je hebt nu de basistheorie gekregen en al eens kunnen proeven wat brouwen inhoud (nog niet van het bier want dat is nog niet klaar).
Zit je nog met vragen, is er iets niet duidelijk, begrijp je de uitleg in de cursus niet?
Dan is nu het moment om vragen te stellen.

Op zaterdag 2 november bottelen we het gemaakte bier, en je gaat met 3 flessen naar huis

Wat kost deze opleiding:

  • Je moet lid zijn 30€ voor Belgen 35€ voor Nederlanders (verzendingskosten Gazette). Je bent dan lid tot eind 2025. Zo ben je ook verzekerd moest er iets mislopen tijdens het brouwen. Inschrijving kan je hier ONLINE doen.
  • Je krijgt – een cursusboekje
    – gratis bier, koffie, cola… tijdens alle lessen
    – gratis broodmaaltijd tijdens de praktijkles
    – 3 flessen van 75cl van het gebrouwen bier

Dus voor 70€ . Totaal voor niet leden = 100€
Inschrijving is verplicht en loopt tot en met 1 september 2024

Dit gebeurt per mail: “hlaget@gmail.com” of website www.reynaertwijnenbiergilde.be
Leden die de cursus reeds gevolgd hebben kunnen gerust een of andere dag eens bij komen zitten om een les te volgen. Daar rekenen we een kleine bijdrage voor.

Hugo,